Puha, fűszerek tekercsek.

Ha egy ideje követsz, tudod, hogy az ősz a kedvenc évszakom. Nem csak azért, mert ilyenkor van a szülinapom, hanem azért, mert előkerülnek a melengető fűszerek és a markánsabb ízek a konyhában.
A lista, hogy milyen ételeket szeretnék ebben az időszakban elkészíteni évről évre csak nő, még úgy is, hogy le is húzok tételeket róla. 🙂
Idén hiába készültem volna több új recepttel, nem úgy alakult – de nem is bánom. Ugyan néha kicsit szorongok attól, hogy hetek óta nem léptem be a blogra, vagy nem posztoltam a social médiában, de idén ősszel mégis jobban éreztem magam úgy, hogy a szabadidőmet a természetben kirándulással és városnézéssel, egy fürdőben,  vagy otthon egy illatgyertyát gyújtva, bort kortyolgatva töltöttem.
De azért mégis készült pár dolog: például feltöltöttem ismét – ahogy minden évben szoktam ilyenkor – a 
pumpkin pie spice fűszeres üvegcsémet a saját fűszerkeverékemmel (a receptját itt találod). Elkészítettem az ilyenkor szintén sokásos sütőtök krémlevesem és a sütőtökös gnocchit. És egy újdonságot is hoztam: ezt a puha, szaftos tekercset. 🙂

Hozzávalók a pumpkin spice sziruphoz

40 ml víz
40 g cukor
1 púpozott teáskanál pumpkin sice fűszerkeverék
50 g sütőtök püré

Elkészítés
A vizet a cukorral és a fűszerrel tedd egy lábosba, forrald fel. Főzd gyöngyöve 8-10 percig. Végül keverd bele a sütőtök pürét. Hagyd teljesen kihűlni.

Hozzávalók a tekercs tésztájához
∼16 darabhoz∼

70 ml langyos víz
10 g friss élesztő

200 g BL55 liszt
20 g cukor

50 g olvasztott vaj

Elkészítés
A vízben teljesen oldd fel az élesztőt. 
A robotgép táljába mérd a lisztet és a cukrot, keverd össze. Add hozzá az olvasztott vajat és az élesztős vizet. A gép dagasztó karjával 10-12 perc alatt dagassz fényes, ruganyos tésztát. 
Lefedve, keleszd duplájára. 
A megkelt tésztát borítsd ki lisztezett felületre. Gyúrd picit át, majd nyújtsd ki 1 centi vékony téglalap formára.

Egyenletesen kend meg a korábban elkészített sziruppal.
A tésztát a hosszabbik oldalától indulva tekerd fel. Kés, vagy cérna segítségével vágd fel 16 egyforma részre. 
A tekercseket rendezd el sütőpapírral bélelt kerek, vagy szögteles sütőformában. Letakarva keleszd duplájára. 
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.