Színpompás tészta lapok.

Zöld-fehér, piros-fehér, fekete-zöld, fekete-fehér, piros-zöld-fehér, fekete-zöld-piros….. Te milyen színekben készítenél csíkos tésztát?
Ha már készítettünk többféle színes tésztát (a korábbi cikket itt éred el), zöldet, pirosat, feketét, hogy csak a legelterjedtebb színeket említsem, most miért ne variáljuk őket, hogy ne csak az ízekkel, hanem a látvánnyal is elkápráztassuk családunkat, barátainkat.
A módszer az egyszínű tészta készítésénél kicsit hosszabb, de nem olyan bonyolult, mint azt gondolná az ember. A folyamatot most két színnel, a zölddel és a piros mutatom meg nektek, de bármilyen csíkos tésztát készíthettek ezzel a technikával (akár három, négy, öt színűt is).

A zöld és a piros tészta gombócból is egy-egy negyed darabra lesz szükség. Tésztagép, vagy nyújtófa segítségével formázz mindkettőből téglalapot, majd nyújtsd ujjnyi vastagra. 

A tésztákat csíkozd fel kb. fél centis darabokra, majd rendezd őket egymás mellé váltogatva a zöld és piros csíkokat. Ha szükséges, a hosszukat is igazítsd meg egyformára. 
A tészta csíkokat kevés víz segítségével tapaszd egymáshoz az oldaluknál. Figyelj arra, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz. Az így kapott csíkos tésztát először egy kis nyújtófa segítségével kezd el óvatosan nyújtani, közben figyelj arra, hogy a csíkok ne váljanak szét, ilyenkor nyomkodd össze kézzel a rakoncátlan csíkokat. Ha már eléggé vékony ahhoz a tésztalap és van tésztanyújtó géped, folytathatod azzal a nyújtást. Ha nincs, a nyújtófával nyújtsd a kívánt vékonyságra. 

A csíkos tésztát formázhatod kedved szerint. Az én kedvencem a farfalle és a penne, de a ravioli is nagyon jól mutat belőle.