Egy szuper desszert sütés nélkül.

A közel három hetes kánikula után végre lehűlt kicsit a levegő. Két hete nem főztem, dinnyén és fagyin éltem. A néhány fokos lehűlés azonban egyáltalán nem késztetett arra, hogy hosszabb időre bekapcsoljam a főzőlapot, vagy a sütőt. Egy jó tiramisúhoz viszont meghozta a kedvem, ami egy egyszerű, sütés nélküli desszert.
Mivel mióta bejártuk június elején az Amalfi-partot, limoncello lázban égek (jó, már előtte is szerettem). Isteni az a citrom likőr, amit onnan hoztuk, össze sem hasonlítható semelyik itthoni, bolti verzióval. A Limoncello Spritz eszméletlen jó belőle, de persze ennek a könnyed, frissítő ízű tiramisúnak sem kell elbújni mellette. 
Nem csak az ize szuper, ahnem az elkészítése is, hiszen egy kézi habverő és 10 perc kell hozzá. 🙂

Hozzávalók
∼8 pohárhoz∼

4 tojás
140 g cukor
1 citrom reszelt héja
0,5 dl limoncello
250 g mascarpone
kb. 200 g babapiskóta
2 dl kávé

Elkészítés
A kávét főzd le, hagyd kihűlni.
A tojásokat válaszd ketté. A tojássárgájához add a cukrot és keverd habosra. Ezután add hozzá a mascarponét, egy citrom reszelt héját, és a limoncellot. Keverd levegősen krémesre. 
A tojások fehérjét verd lágy habbá. Egy spatula segítségével óvatosan forgasd a mascarponés krémbe.
A babapiskótát mártsd a kihűlt kávéba, rendezd el a poharak alján. Kanalazz rá egy adagot a krémből. Ismételd meg még kétszer.

Egy északára tedd hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórd meg kakaóporral, vagy reszelt citromhéjjal.