Igazi, békebeli módra. 

Rengeteg kakaós csigát sütöttem már életemben. Készült kelt tésztából, bolti  és házi leveles tésztából is. De eddig valamiért sohasem sikerült úgy, mint amilyen az gyerekkoromban volt. Aminek a tésztája ropogott, szinte levelekre esett, a közepében pedig tocsogott a töltelék. Ezért szigorúan „letekerve”, kívülről befele haladva ettük, hogy a legjobb falat maradjon utoljára.
Egy bő hónapja rákaptam a házi leveles tészta gyártásra és kétnaponta csináltam egy adagot, amiből lett édes és sós croissant is, és ez a kakaós csiga, amit végre sikerült úgy elkészítenem, ahogy mindig is szerettem volna. 
Vagyis sokcsavaros, vékony, ropanós, dugig töltelékkel, amit szigorúan kívülről befelé haladva eszünk. 🙂
Semmi trükk, csavar, nincs benne, egyszerűen eddig rossz irányból, a hosszabbik oldaltól tekertem fel a tésztát, de mostantól mindig így fogom csinálni. 😀

Hozzávalók
∼18 darahoz∼

1 adag házi leveles tészta
50 g cukrozatlan kakaópor
30 g cukor
2 evőkanál vaj
porcukor a szóráshoz

Elkészítés
A házi leveles tészta elkészítését részletesen taglalom egy korábbi bejegyzésemben, így azzal itt nem úntatlak.
Ha azzal megvagy, a többi, már pofon egyszerű. 🙂
A tésztát téglalap alakban nyújtsd ki kb. fél centi vékonyra. A kakóport és a cukrot keverd össze. A vajad olvaszd meg. Kend meg vele a tésztát, majd szórd meg bőven kakóval.

A tésztát jó szorosan tekerd fel a rövidebbik oldalánál fogva. Éles késsel vágd fel ujjnyi vékony karikákra. A csigákat helyezd sütőpapírral bélelet tepsire. 180 fokos sütőben, 12-15 perc alatt süsd készre.
Rácson hagyd hűlni, mielőtt kínálod, szórd meg a tetejüket porcukorral.