Rozé fröccs egy kis csavarral.

Emlékeztek a Danubius rádióra? Sokáig hallgattuk, aztán egy tollvonással megszüntették. De nem is erről akarok mesélni.
Sokkal inkább arról, hogy 2008 nyarán a Danubius strandpartival jártam az országot és szórakoztató programokkal, koncertekkel örvendeztettük meg a standolókat Egertől a Balatonig.
Akkor vezettek be a roadok, akikkel együtt dolgoztam, a rozé fröccs világába. Korábban ugyais, bort csakis vöröset és csakis tisztán ittam. Úgy gondoltam, vétek a bort (jó, persze a vöröset ma sem „vizezem”) szódával elrontani. A roadoknak azonban igazuk volt egy kis rozé jó bubis szódával jéghidegen a nyári nagy melegben kellemes és eléggé itatja magát. 😀
Azóta kedvenc a rozé fröccs általában 1:2 arányban felspriccelve isszuk, merthogy azóta a casládom is rászoktattam. Levendula szezonban pedig kerül bele egy leheletnyi levendula szirup. Épp csak annyi, hogy az ital ne legyen édes, csak érezni lehesen a levendula enyhén simogató ízét.

Nemrég Bóta Évi küldött nekem egy kedves kis ajándékcsomagot az Ostoros pincészet boraival. A rozét korábban is kóstoltam és szeretem, az egyik üveg úgy fogyott el, mintha nem is lett volna, mert rákapott a család nagyja. 🙂 A másikból pedig úgy keleltt két pohárnyit megmentenem, hogy legyen fotó ehhez a poszthoz. Szerencsére sikerült és nagyon autentikus környezetben készíthettem el a fotókat, hiszen egy szőlőbirtok bújik meg a képek hátterében. Ugyan nem az egri borvidéken, de ezt a képeről senki nem mondja meg. 😀

Hozzávalók
∼2 pohárhoz∼

2 cl levendula szirup
2 dl rozé
3 dl szóda

Elkészítés
A poharakba öntsd a levendula szirupot, majd a jól behűtött rozét. Keverd össze.
Spricceld fel szódával. Ha nem elég hideg, tegyél az italokba jéckockát. 🙂