Maradékmentő ötlet, ha már uncsi a vacsi.  

Azt nemrég mutattam nektek, hogy a borsócsíra pesto, milyen tésztával. De ezt a szuper friss krémet, nem csak tésztákhoz lehet felhasználni.
A legnagyobb fejtörést nálunk a vacsora jelenti, mert általában hideget szoktunk enni. Kenyér, felvágott, sajtok, zöldség, aszalt paradicsom, olajbogyó, stb… de egy idő után elveszti a varázsát. Ilyenkor jön a szenvedés: 
-Vacsizni kéne. Te nem vagy éhes?
-De igen. Mit együnk?
-Nem tudom. Már több napja, ugyan az a kaja. Semmire sincs gusztusom.
Na, ilyenkor kell elővenni minden kreativitásom és a hűtő és spejz teljes tartalmát, hogy az unalmasból valami újat kreáljak. Bevallom, nem mindig sikerül. Olyankor csak nyammogjuk az ételt.
De most szerencsére nem ez történt! Egy kis maradék olasz sonkát és sajtot öltöztettem új köntösbe borsócsíra pesto körítéssel. És újra lelkesen ültünk le az asztalhoz vacsizni. 🙂

Hozzávalók
∼4 szendvicshez∼

1 ciabatta
4 szelet (maradék) prosciutto cotto
4 szelet (maradék) mozzarella
borsócsíra pesto (recept itt)
borsócsíra, vagy bármilyen salátaféle

Elkészítés
A ciabattát oszd négy részre és vágd ketté. Kenj meg az alja részeket pestoval. Helyezz rá a maradék sonkából és sajtból egy-egy szeletet és szórd meg friss borsócsírával is, de tehetsz bele ruccolát, madársalátát, bébispenótot. Fektesd rá a ciabatta tetejét, tedd a forró panini sütőbe és süsd aranybarnára.
Azonnal kínáld.