Délkelet-Európa fasirtja a grillről.
A volt jugoszláv államokban bárhova is utazzunk, mindehol találkozhatunk a csevappal, vagyis a helyi paprikával és fokhagymával fűszerezett fasirttal. Nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon. Helyenként az lehet csak változó, hogy mivel kínálják. Kaphatunk mellé sültkrumplit, valamilyen laposkenyeret, ecetes hagymát, paradicsomot, tejfölt, sőt még sajtot is, a közös azonban az ajvár, vagyis helyi padlizsán-paprika krém (recept itt).
A legtöbb helyen a húst grillen sütik, hétvégén ezért én is sütöttem egy adagot.
Hozzávalók
∼6 főre∼
500 g sertés darált hús
500 g marha darált hús
3 fej fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
só, bors
Elkészítés
A húsokat tedd egy tálba, és jól keverd össze. Reszeld rá a fokhagyma gerezdeket, majd add hozzá a fűszereket és dolgozd bele a húsba. Formázz a húsból hosszúkás rudakat. Serpenyőben kevés olajon, vagy a grillen süsd meg 15-20 perc alatt.
Vékonyra vágott, ecetes lilahagymával, sült krumplival és ajvárral tálald.