Krémes leves, ami hidegen, vagy melegen is ugyan olyan finom.

Nyár sincs leves nélkül. Legalább is nálam, mert  imádom a leveseket. Húslevest is szoktam főzni, de ilyenkor szeretem a zöldséges, krémes verziókat, amiket akár hidegen is lehet fogyasztani. A legnagyobb melegben kedvencem a turmixgépben készíthető Gapacho (recept itt), de a sült paprikából is isteni levest lehet készíteni. Variálható különböző fűszerekkel, illetve levesbetétekkel. Én most tettem mellé néhány zöldséget és fűszeres kecskesajt golyókkal tálaltam.

Hozzávalók
∼2 főre∼

3 db sárga kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
krémes kecskesajt
1 l víz
só, fekete és színes bors

Elkészítés
A paprikákat egészben, a többi zöldséget darabolva tedd egy tepsibe, majd süsd meg. A paprikákat tedd egy nylon zacskóba 10-12 percre, hogy a héjuk felpuhuljon. Húzd le a paprikák héját, távolítsd el a magokat és darabold fel. 
Tegyél mindent egy turmixgépbe, öntsd fel a vízzel, és dolgozd össze. 
Az így kapott levest tedd egy lábosba, sóval és fekete borssal ízesítsd, majd melegítsd össze. Ha túl sűrű hígitsd vízzel a kedvező állagúra.

A kecskesajt golyókhoz formázz kis golyókat a sajtból, majd forgasd őket durvára tört színes borsba.