Gyors egytélétel.
A januárt utálom a legjobban, de a februári szürkeség is elég nyomasztó tud lenni. Még mindig korán sötétedik, hideg van, a napo lassan telenk. Kell valami, ami felbodja a kedvem és a lelkem.
Ez az étel igazi színkavalkád a serpenyőben, ha sok, különböző zöldséget dobunk bele. A zöld curry szósz lágy íze pedig nagyon illik a kicsit megpárolt, de még roppanós zöldségekhez. A curryt hagyományosan rizzsel tálalják, de mivel elfogyott itthon, kuszkuszt készítettem hozzá.
Totál tavaszi hangulatom lett tőle. 😀
Hozzávalók
∼2 főre∼
1 adag curry paszta
1 szál újhagyma
4 közepes fej gomba
1 közepes cukkini
1 szál sárgarépa
1 kápiapaprika
200 ml kókusztej
1/2 bögre kuszkusz
kókuszolaj, só, víz
Elkészítés
A kuszkuszt tedd egy hőálló tálba, sózd meg, majd öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel. Fedd le, és hagyd, hogy bedagadjon, míg elkészíted a curryt.
A zöldségeket tiszítsd meg, majd az újhagymát karikázd fel, a gombát vágd vékony szeletekre, a többit pedig gyufaszál vékonyra.
Egy serpenyőben hevíts kókuszolajat, add hozzá a zöldségeket, és kis lángon 8-10 percig főzd. Utána sózd és add hozzá a curry pasztát. Főzd további 5-6 percig. Ezután öntsd fel a kókusztejjel, forrald össze, és tálalhatod is, hiszen a kuszkusz is elkészült.