Ez után biztosan jól indul a nap!

Szeretek reggelizni. Leülni a bőségesen megterített asztal mellé, és lassan eszegetni mindenből egy kicsit. Serrano sonka, olasz szalámi, bivaly mozzarella, camembert, paprika, friss és szárított paradicsom, olívabogyó, friss kovászos kenyér. Ezek kerülnek az én reggelizőasztalomra. De ez amolyan hétvégi cammogós, ráérős reggelizés, slow living életmódra. 
Hétköznap ilyen békésen reggelizni nincs időm, de akkor is szeretek tartalmasat enni, hiszen a délelőttjeim bevásárlással, főzéssel telnek, este pedig topon kell lennem a workshopjaimon is. Az avkoádó és a tojás erre tökéletes párosítás, amit általában pirítóssal szoktam enni. Most először készítettem hozzá angol muffint – hiszen a buggyantott tojás azzal az igazi. 
A reggeli elkészítése roppant egyszerű, még a buggyantott tojásra is van egy trükköm, amivel nem

lehet elrontani. Forralj vizet, és közben készítsd elő a tojásokat. Egy kis csészét kenj ki olajjal, vágjd le egy nagyobb darab folpakkot, és azt is olajozd be. A folpakkal béleld ki a csészét úgy, hogy a szélei jól kilógjanak. Ütsd bele a tojást, majd a folpakkot jól csomózd össze, hogy ne maradjon benne levegő. Ahány tojást főzöl, annyi kis csomagot készíts. Tedd az így kapott csomagokat gyöngyöző vízbe 4 percre (M méretű tojások esetében).
Közben pirítsd meg a kenyeret, vagy készítsd el/melegítsd át az angol muffint, vajazd meg, tegyél rá 3-4 szelet mozzarellát, majd egy fél avokádót szintén felszeletelve. Sózd és borsozd.
Ha elkészült a tojás, vágd le róla a folpakkot és óvatosan fordítsd rá az avokádóra. Erre is mehet egy kevés só és bors. Én szeretek színes borsot használni, mert úgy színesebb lesz a tényér.

Jujj, ez nagyon finom. 🙂