A fish burger és a fish and chips keveréke.
Amikor olyan tésztát készítek, amit hosszabb ideig tart megformázni (pl. mini makaróni, vagy penne), általában valamilyen tésztás/olasz kajás videót, tévéműsort nézek. Múlt héten trofie készítés közben a TV Paprikára kapcsoltam, ahol Jamie Oliver 15 perces kajáit készítette. Az egyik étel a repetroárjában a halas szendvics, amihez Jamie a burger és a fish and chips elemeit keveri.
Mivel imádom a halat és a burgert is, kedvet kaptam hozzá, hogy megcsináljam vacsira. Nem teljesen ez ő verziója lett, mivel az ő receptjéhez nem volt itthon minden. A hamburgerzsömlét angol muffinnal helyettesítettem, a remulád mártás helyett pedig egy majonézes szószt dobtam össze abból, amit itthon találtam.
Hozzávalók az angol muffinhoz
∼10 darabhoz∼
290 g kenyérliszt
170 ml tej
1 tojás
10 g friss élesztő
1/2 teáskanál kristálycukor
1 kávéskanál só
kevés durumliszt, vagy kukoricadara a sütéshez
Elkészítés
A muffinhoz langyosítsd fel a tejet a cukorral, morzsold bele az életsztőt, takard le és hagyd, hogy felfusson. Utána ütsd bele a tojást és keverd össze.
A robotgép táljában mérd ki a lisztet, keverd bele a sót, majd add hozzá a tejes keveréket és dagaszd ki a tésztát. Letakarva keleszd duplájára.
A megkelt tésztát borítsd egy lisztezett munkalapra, oszd 10 részre, majd göbölyíts minden darabot, végül lapítsd le és formázz 1 ujjnyi vastag korongokat. Forgasd meg őket durumlisztben, vagy kukoricadarában, forró, száraz serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt süsd meg őket.
Hozzávalók a szendvicshez
∼4 darabhoz∼
4 nagy szelet fehér húsú tengeri halfilé
15 dkg zöldborsó
fél csokor menta
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál görögjoghurt
fél fej lilahagyma
1/4 citrom leve
2 evőkanál liszt
2 evőkanál reszelt parmezán
só, bors, füstölt pirospaprika
Elkészítés
A szendvicshez a zöldborsót a mentával és egy nagy csipet sóval főzd meg, szűrd le, majd botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, vízzel hígítsd.
A majonézt keverd össze a görögjoghurttal, a citromlével, majd add hozzá a nagyon apróra vágott lilahagymát.
A halat forgasd meg sóban, borsban, füstölt pirospaprikában, végül lisztben. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat és tedd bele a halat, szórd meg a tetejét parmezánnal, ha megsült, fordítsd meg és a másik oldalát is szórd meg a sajttal.
A mentás zöldborsókrémmel kend meg az angol muffint, tegyél rá egy fél szelet halat, a tetejére ismét zöldborsót, majd a majonézes mártásból egy keveset. Borítsd be másik nagol muffinnal. Jó étvágyat!