Vagyis a mac and cheese.
A sajtos tésztát imádják a tesóm gyerekei, két tányérral be tudnak lapátolni a reszelt sajttal megszórt spagettiből. Nekem több liter víz kéne ahhoz, hogy ez lecsússzon a torkomon, de van egy recept, amit viszont nagyon szeretek. A sajt egy laza besamellel van krémesre főzve, majd ebbe forgatom bele a tésztát. Készülhet mini makarónival, apróra összetört spagettivel, vagy csiga tésztával is. Én most házi makarónit készítettem hozzá.
Hozzávalók
∼2 főre∼
1 adag mini makaróni
200 g reszet sajt (lehet többféle, vegyesen)
30 g vaj
30 g liszt
300 ml langyos tej
só, bors
petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
A tésztát főzd ki.
A vajat tedd egy lábosba, és olvaszd fel, add hozzá a lisztet és ez kézi habverővel keverd simára. Folyamatos kevergetés mellett apránként add hozzá a tejet úgy, hogy csomómentes legyen. Sóval és borssal ízesítsd, majd kis lángon főzd, amíg el nem kezd sűrüsödni. Ekkor add hozzá a reszelt sajtot/sajtokat és főzd tovább addig, amíg fel nem olvad. Keverd bele a kifőzött tésztát.
Felaprított petrezselyemmel megszórva tálald.