Sajtos finomság Mexikóból reggelire.

A quesadilla, ahogy a neve is mutatja – a queso spanyolul sajtot jelent – egy brutálisan sok sajttal megtöltött, majd megsütött tortilla lepény. Mexikói gyorskaja, ami a gyarmati időkből származik. Hagyományosan a helyi Oaxaca sajtot teszik két lepény közé, majd mindkét oldalán jól megsütik, míg a megolvadt sajttól össze nem tapad.
A quesadilla mára már számos töltelékkel kapható, közös nevezőnek azonban megmaradt a sajt. Mindegy, hogy mit is teszel bele, a lényeg, hogy jól tömd meg sajttal is. Én most az eredeti, csupa sajtos verziót készítettem, de nagyon jó felhasználása lehet a maradék chilisbabnak, sonkának, zöldségeknek. általában akkor csinálok quesadillát, ha előző napról marad tortilla lap, így ez a kaja egy igazi maradákmentő fogás. Egy szuper reggeli a kedvenc teámmal! 

Hozzávalók
∼2 főre∼

4 tortilla lap (recept itt)
kb. 100 g  reszelt sajt
tejföl, chlipehely, olívabogyó

Elkészítés
A tortilla lapot dobd forró serpenyőbe. Egyik felére halmozz egy adagot a reszelt sajtból, majd hajtsd félbe. Süsd pár pedig, fordítsd meg és a másik oldalon is süsd kicsit.
Helyezd tányérra, kanalazz rá tejfölt, szórd meg chilipehellyel és felezett olívabogyóval.