A legegyszerűbb és legjobb tészta.

Ha tésztát készítek, az idősebbektől mindig megkapom, hogy ez nem is olyan nagy szám, mert régen, mindenki maga gyúrta otthon a tésztát. Én viszont azt gondolom, hogy igenis nagy dolog! A mai világban, ahol a fiataloknak az jelenti az étterembe járást, hogy elmennek a McDonald’s-ba, amikor családok még hétvégére is kifőzdéből rendelik házhoz a kaját, igenis büszke vagyok arra, hogy lisztből és tojásból a két kezemmel készítek fusillit, lasagne lapokat, angyalhajat, vagy épp tagliolinit.
Szeretek alkotni, de mivel semmilyen kézműves dologhoz nincs ügyességem, ebben élem ki ezt a vágyam. Szerintem iszonyú jó érzés, hogy a saját kezem alatt válik a szálló liszt és a nedves tojás egy olyan homogén eleggyé, ami a legjobb ételek alapanyaga.
Emlékszem életem első tésztájára, amit tavaly év elején készítettem: fülig ért a szám az örömtől, ahogy húztam ki a tésztagépből a 6 mm vékony tésztát. Azt mondják, hogy a sport örömmel tölti el az embert, mert endorfint szabadít fel. 

Ez nálam igaz a tésztakészítésre is, akár sportot is űznék belőle. Próbáld ki te is, hidd el, nem ördöngösség! Az alap tészta készítésének receptjét itt találod, vagy workshopra is jöhetsz hozzám, ha személyesen tanulnál.  Most a világ leggyorsabb és legfinomabb tésztaszószának a receptjét hoztam el. Nyáron ezt szoktuk készíteni a Tésztaműhely workshopokon és mindenki teljesen odavan érte. 😀

Hozzávalók
∼4 főe∼

egy adag tházi tészta 
1 fej vöröshagyma
4-5 szelet bacon
1 chili
0,5 dl fehérbor
4 lédús paradicsom

Elkészítés
Pucold meg a hagymát, aprítsd fel. A bacont kockázd fel. 
Egy serpenyőben forrósíts fel 1-2 evőkanál olívaolajat. Dobd rá a hagymát, majd a bacont. Pirítsd őket 5-6 percig. Sózd, borsozd, locsold meg fehérborral. Amint az alkoholtartalom elillan a borból (1-2 perc), kis lángon főzd tovább. Közben kockázd fel a paradicsomokat, karikázd fel a chilit és ezeket is tedd azt is a serpenyőbe. Rotyogtasd 10-12 percig.

Főzd ki a tésztát sós, lobogó vízben. A főzővízből merj néhány evőkanállal a szószra, majd forgasd bele a kifőtt tésztát. 
Parmezánnal megszórva tálald.