Extrán puha a sok almától.

A muffin az egyik legkönnyebben elkészíthető finomság, amit mindenki szeret. Fogyaszthatjuk reggel tea vagy narancslé mellé, a délutáni kávéhoz, vagy elmajszolhatjuk uzsonnára. Az alaprecept azért jó, mert kedved szerint bármivel felturbózhatod.
Na, most viszont ez az almás muffin kicsit eltér az alaprecepttől, mert olaj helyett vaj van benne, amitől lágyabb lesz, az almától pedig és puhább és zamatosabb.

Hozzávalók
∼16 darabhoz∼

2 tojás
200 g nádcukor
1 csomag vanilin cukor
120 g olvasztott vaj
250 ml tej
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
3-4 közepes alma lereszelve

Elkészítés
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejet és a felolvasztott vajat. Egy másik tálban keverd össze a többi hozzávalót és lassan add a tejes keverékhez.
A muffinformát béleled ki papírral, töltsd meg őket tésztával úgy, hogy kétharmadukig legyenek tele. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre. 
Kihűtve kínáld.