Könnyű falatok délutánra.
Egy újabb leveles tésztás gyöngyszem. 🙂 Ha esik az eső Balatonon, sok mindent nem lehet csinálni. Begubózni egy könyvvel, filmez nézni, vagy sütni. Ez utóbbival két legyet is ütök egy csapásra, mert a fűtést is megoldom azzal, hogy bekapcsolóm a sütőt. 🙂
A mini sütőm itt pont elég hőt ad ahhoz, hogy befűtse a konyha-nappali részt és elkészüljön benne de 2-3 főre lasagne, galette, focaccia, vagy kefires süti.
De vissza a leveles tésztához. A jolly joker megoldás, ha kicsi a hely és/vagy gyorsan össze kéne dobni valamit. Lehet édes, vagy sós, falatkák, vagy nagyobb porciók, számtalan módon variálható. Ezért is szeretem annyira a konyhakész leveles tésztát. A balatoni pici konyhában is pillanatok alatt el tudom készíteni. Mos krémsajttal, gombával és a kertben zedett friss zsályával.
Sütés közben a nap is kisütött, délutáni a suppolás előtt tökéletes snack lesz belőle.
Hozzávalók
∼8 darabhoz∼
1 csomag konyhakész leveles tészta
100 g krémsajt
3 fej gomba
1 fej lilahagyma
friss zsálya levelek
nagyszemű só
Elkészítés
A gombát és a lilahagymát pucold meg, szeleteld fel.
A leveles tésztát tekerd ki, vágd 8 négyzetre. Fél centire a szélektől egy tompa késsel karcold meg, két sarkát egymással szemközt ellentétes irányban csavard meg.
A tészta közepét kend meg krémsajttal, helyezz el rajta néhány szelet gombát és lilahagymát. Szórd meg nagyszerű sóval.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre 10-12 perc alatt. Zsálya levelekkel díszítve kínáld.