Készítsd otthon a háromszög alakú chipset.

Tortilla lapot már nagyon régóta készítek otthon. Úgy is mondhatnám, hogy a tortilla lapot évek óta magm készítem, nem veszek boltit, de ez nem állná meg teljesen a helyét, met a hosszú éves sort nemrég megszakítottam. Sűrű napok álltak mögöttem és nem volt kedvem házi tortilla lapot sütni, így csaltam ls vettem egy csomaggal. 😀
Múlt hétvégén viszont a bolti tortilla chips helyett a házit választottam. A chili con canre mellé mi mindig tortilla chipset eszünk. Amíg a fazékban gyöngyözött a hús, a bab, a kukorica a paradicsomszószban, összedobtam egy adag tortilla tésztát és a kör alak helyett kis háromszögeket készítettem (zömében). Sütőben sütöttem ropogósra, amilyen a bolti párja.
A tortilla eredetileg masa harinából, vagyis egy speciális mexikói kukorica lisztből készül. Annak ellenére, hogy gluténmentes, egész könnyű begyúrni, jobban összeáll és könnyebben formázható, mint a magyar kukorica liszt. Az erőteljes íze miatt keverek hozzá némi sima lisztet is, de simán búzalisztből is készítheted, ha épp nincs kéznél masa harina. 

Hozzávalók

1,5 bögre masa marina
0,5 bögre sima liszt

1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/4 bögre napraforgó olaj
1/2 bögre meleg víz

Elkészítés
A liszteket keverd össze a sütőporral és a sóval, majd add hozzá az olajat. Ezután lassanként add hozzá a meleg vizet és gyúrd össze a tésztát. 30 percig pihentesd.
Fél óra elteltével a tésztát oszd 4 részre. Egyesével nyúljtsd ki a részeket sütőpapír között. Vágd fel háromszög alakúra, tedd sütpapírral bélelt tepsire és 200 fokos sütőben süsd ropogósra 6-8 perc alatt.