Egyszerű, de nagyszerű.
Szeretek főzni – de gondolom, ez nem vitás. 🙂 A rettenetesen bonyolult, sok edénnyel és kosszal járó recepteket azonban -egy-két kivételt leszámítva- nem szeretem. Talán ezért is fogott meg annyira az olasz konyha. Mert az semi glanc, csupán néhány egyszerű alapanyag. A nagyszerűségét pedig az ízek harmóniája adja.
Az egy ilyen egyszerű, de nagyszerű fogás nálam a leveles tésztás kis harapnivalók. Lehet reggelire, vacsora, vagy vendégváró, ami pillanatok alatt elkészíthető. Ezért is tartok itthon szinte mindig konyhakész leveles tésztát.
Elég csak előkapni a hűtőből, néhány feltéttel megkoronázni. 20 perc és fogyaszthatjuk is. Legutóbb maradék ricotta felhasználására tekertemki egy adagot. Aszalt paradicsommal és bazsalikommal dobtam fel.
Hozzávalók
∼8 táskához∼
1 csomag konyhakész leveles tészta
kb. 150 g ricotta
24 db aszalt paradicsom
nagyszemű tengeri só
bors
bazsalikom levelek
Elkészítés
A leveles tésztát tekerd ki, vágd fel 8 egyenlő részre. A lapokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Egy éles késsel a tészta széleitől fél centire karcold meg a tésztát – ezzel segíted, hogy a széle szépen megnőjön a töltelék körül.
A karcoláson belül kend meg mindegyiket ricottával, szórd meg sóval és borssal. Helyezz rájuk néhány szelet aszalt paradicsomot.
180 fokos sütőben süsd készre 10-12 perc alatt.
Rácson hagyd langyosra hűlni. Díszítsd bazsalikom levelekkel, locsold meg kevés olívaolajjal.