Puha süti reggelire.

Annak ellenére, hogy inkább édessel indítjuk a napot, az utóbbi időben mégis inkább szendvicsek és tojásételek kerültek a reggeliző asztalunkra. Így már nagyon vágytam valami édesre.
Régen a nagymamám rendszersen sütött kefíres sütit, amit vasárnap reggelire ettünk. Valami hasonlót szerettem volna sütni. Puha, szaftos sütit, ami több napig is eláll, hogy így meg legyen oldva a reggeli a hétre. 🙂
A mák és a citrom párosát választottam. Jó sok vajjal és tojással egy puha, muffinszerű sütit varázsoltam belőle.

 

Hozzávalók

250 g liszt
50 g darált mák
1 csomag sütőpor
200 g puha vaj
150 g kristálycukor
4 tojás
 1 nagy citrom leve

Elkészítés
A lisztet a mákkal és a sütőporral kevrd össze egy tálban.
A vajat habosítsd ki a cukorral, majd egysével add hozzá a tojásokat. Keverd krémesre.
Folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztes keveréket, végül pedig a citrom levét is. 
A masszát öntsd sütőpapírral bélelt hosszú sütőformába. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. 
A formából kivéve rácson hagyd kihűlni. 
Reggelire tejjel, kávéval, teával kínáld.