Készíts krémet a főtt tojásból.

Ahogy közeledik a Húsvét, úgy leszek egyre türelmetlenebb az időjárás és a friss, ízletes zöldségek terén. Az ablkaból gyönyörűnek tűnő napsütés tud még ilyenkor csalódás okozni, pedig már annyira szeretném a szekrény mélyére dugni a vastga kabátot, sapkát és sálat. Az üzletekben pedig vadászom a szép, piros retket, az uborkát, zamaros paprikát és az újhagymát.
Gyerekkoromban ezek általában Nagyszombaton kerültek elősuör az asztalunkra és a sonkával együtt fogyasztottuk el. Idén nem tudtam várni ,múlt héten bevásároltam mindeféle friss zöldségből, amihez nekem már automatikusan kapcsolódik a tojás és a sonka is. Kötözött sonkát viszont még nem akartam a vacsora asztalra tenni, így ötlöttem ki a tojáskrémet, ami amolyan felvetezése a húsvéti lakomának – mint Karácsony előtt a novemberben sütött mézeskalács. 😀
Húsvét ide, vagy oda…. egyébként ez egy jó kis recept, ha feldobnád a vacsit. 

Hozzávalók

4 tojás
2 szál újhagyma
kb. 20 szem olívabogyó
1 teáskanál mustár
4 evőkanál tejföl
fokhagymás só
cayenne bors

Elkészítés
A tojásokat főzd keményre. Pucold meg, aprítsd fel.
Az újhagymát karikázd fel. 
Az olívabogyót aprítsd fel.
Egy tálban keverd össze a hozzávalókat annyi tejföllel, hogy kenhető krémet kapj.
Friss kenyérre, pirítósra kenve kínáld.