Gomba ragu leveles tésztában.

A sós, ebédre való piték világa mindig is elvarázsolt. Volt egy idő, amkor rengeteget sütöttem. Olykor még a pite tésztáját is magam készítettem hozzá. 
Most a gyorsabb megoldást választottam és kész leveles tésztából sütöttem, de így is nagyon finom lett. 🙂

Hozzávalók
∼4 főre∼

1 csomag konyhakész leveles tészta
500 g gomba
1 fej vöröshagyma
12-3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés
A hagymákat és a gombát pucold meg.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát és a gombát vágd vékony szeletekre. 
Hevíts fel kevés olajat, futtasd meg rajta a vöröshagymát. Add hozzá a gombát és a fokhagymát, forgsd át. Főzd pár percig, amíg a gomba össze nem esik. Ekkor sózd és borsozd. Kis lángon 8-10 percig főzd. 
Szórd meg a liszttel, forgasd össze, majd öntsd rá a tejszínt. Kevergetve főzd további 6-8 percig, amíg a tejszín besűrüsödik. 

A sütőformát vajazd ki. 
Csomagold ki a leveles tésztát, vágd félbe. Az egyik féllel béleled ki a sütőformát. Töltsd meg a gombával, majd tedd be a másik darab tésztával. A széleket nyomkodd össze, a tészta tetején ejts 2.3 vágást, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. 
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd készre. 
Tányérokra szedve tálald.