Castagnole di ricotta.

A ricottás gesztenye nevet viselik ezek a cuki kis fánkok. Nevének eredetét nem találtam, de a formájáról kaphatta, hiszen gesztenye méretű fánkocskákról van szó. Akárhogy is, nincs olasz karneváli időszak nélküle.
Pár hete bevásároltam ricottából, mert akciós volt (igen, lecsaptam erre a lehetőségre) és tudtam, hogy mostanában sokat fogok belől használni. Nem csak itthon, hanem a workshopjaimon is. Az egyik kedvencem a ricottából készült fánk, ami krémes és puha. Emiatt persze nagyon eteti magát, így általában rögtön dupla adagot sütök. 😀
Kivételesen ez egy olyan recept, ami ugyan olyan gyorsan elkészül, mint amilyen gyorsan elfogy, köszönhetően a szuper egyszerű receptnek. Nincs dagasztás és kelesztés, a sütéssel együtt max. 30 perc. 
Próváld ki!

Hozzávalók
∼25 darabhoz∼

250 g ricotta
1 tojás
80 g cukor
1 kezeletlen citrom
6 g sütőpor
140 g liszt
1 liter olaj
vaníliás cukor

Elkészítés
A ricottát keverd simára a tojással. a cukorral és egy citrom reszelt héjával.
A lisztet keverd el a sütőporral, fokozatosan keverd a ricottás krémbe.
Közepesen forró olajban kb. 2 perc alatt süsd készre. Még forrón forgasd vaníliás cukorba.