Ráérős reggeli.

Szürke felhők, lassú csendes eső. Így virradt ránk a vasárnap. De szeretem az ilyen reggeleket. Otthon vagyunk, nem sietünk, kicsit belassulunk és adunk időt magunknak. Mindenre.
A reggelinek, vagy mondhatnám inkább, hogy brunchnak is megadjuk a módját. Nem kapkodunk, szépen komótosan, a feladatokat megosztva készítjük a konyhában a kaját. Közben hallgatjuk, ahogy az eső is ráérősen kopog a korláton. 
A kész étellel visszakúszunk a szobába, a kanapé melegébe, bekuckózunk a pihe-puha pokrócba és keresünk valaki „limonádét” a tévében.
Minden egyes falatot és a lassú reggelt kiélvezve nyammogjuk el a szendvicsünket, miközben újranézzük a Will és Grace-t, melyre a tévében bukkantunk az egyik adón. Meglepő módon, 20 év után is olyan vicces, mint első nézésre volt. 🙂

Hozzávalók
∼2 főre∼

4 szelet teljeskiőrlésű formakenyér
2 tojás
1 szelet sonka
1 mark reszelt sajt
1 marék felkarikázott zöldhagyma

bors
kakukkfű

Elkészítés
A tojásokat villával verd fel, ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel. Forró serpenyőben készítsd belőle omlettet.
A sonkát aprítsd fel. A kenyereket vajazd meg. Az omlettet felezd el, helyezd a kenyerekre. Halmozz rá a reszelt sajtból, a sonkából és a zöldhagymából. Borítsd be a másik kenyérrel.
A panini sütőt melegítsd elő, süsd benne aranybarnára a kenyereket.  

A szendvicsek elkészítéséhez a Russell Hobbs Cook@Home 3-in-1 panini sütőt használtam (reklám).