Nem csak a színe, az íze is ütős.

Október 25. reggel 8:32.
A tesóm: – Viki, tudod, mit ennék ma?
Én: -Nem. Mit?
A tesóm: -Brokkolikrémlevest, de semmi nincs hozzá itthon.
Én: -Jó ötlet én is szeretem. Úgy is megyek vásárolni, hozok brokkolit és tejszínt.
És ebédre el is készült a leves, amit pisztáciával és levesgyönggyel megszórva tettem az asztalra.
A tesóm meg is jegyezte, hogy más kívánságát is teljesíthetném, mert van egy listája és ha hoznék papírt meg tollat, sorolná…. 😀
Nem vagyok Dzsin, szóval kívánságokat nem teljesítek. Főzni viszont szeretek és az ilyen jellegű kéréseket szívesen teljesítem. Főleg, ha egy 20 perces, gyors krémlevesről van szó. 

Hozzávalók
∼4 főre∼

1 brokkoli
2,5 dl víz
2 dl tejszín
fél teáskanál szerecsendió

egy marék pisztácia
levesgyöngy

Elkészítés
A brokkolit szedd rózsáira, tedd lábosba. Öntsd fel vízzel. Sózd, fűszerezd szerecsendióval. Forrald fel, majd főzd 10-15 percig. 
Hagyd picit hűlni, turmixold le. Add hozzá a tejszínt, forrlad újra fel.
A pisztáciát aprítsd fel. A levest szedd tányérokba, szórd meg a pisztáciával és levesgyönggyel.