A tésztakészítés nem csupán egy konyhai művelet, hanem egy izgalmas lehetőségekkel teli világ is. A számos forma is azt teszi lehetővé, hogy sose legyen unlamas a tészta elkészítése, a töltött tésztákkal pedig csak feltesszük az i-re a pontot. 

Ezért a töltött tésztákról külön workshopon beszélgetünk, hiszen számos különböző fajtája van. Nem csak a töltelékek változatosak, hanem a készíthető formák tárháza is széles. Krémes, zöldséges, húsos, kerek, szögletes, csavart, hajtott, és még sorolhatnám. De inkább gyertek a workshopra, ahol ezeket mind el is készítjük.

Ha szeretted volna tudni, mi a különbség a tortellini és a ravioli között. Ha belefutottál abbba, hogy a tortellinit Olaszországban zöldséglében szolgálták fel. Ha nem laktál jól egy tál raviolitól. Ha nem mertél boltban friss tésztát vásárolni, ezen a workshopon van a helyed! Elkalauzollak a töltött tészták világának rejtelmeiben és a tészta fogyasztásának szokásairól is lerántom a leplet.

Mindezek mellett megismertetem a különböző típusú liszteket, az északi és déli tészta közötti különbséget, a száraz és friss tészták jellegzetességeit, bemutatom a tésztakészítés kellékeit, hogy mindenki otthon is magabiztosan tésztázhasson. Valamit megmutatom, egszerű hozzávalókkal, hogy készíhthetők különböző színű tészta lapok. 

Kalandozás a raviolik és tortellinik között.
A töltött tészták készítése főként Észak-Olaszországban terjedt el, ahol a friss tészta fogyasztásának (frissen gyúrt és rögtön kifőzött) van hagyománya. A töltött tészták ugyanis frissen jók, szárítani nem lehet őket. 

Főként Toszkána és Emilia-Romagna régiókra jellemző, ahol friss, töltött tésztákat a Panificioban (pékség), vagy a Pastificioban (friss tészta bolt) lehet kapni.

Mit csinálunk a workshopon?
Kézzel gyúrt olasz tésztát készítünk durumlisztből és tojásból. A tésztából három különböző, előre elkészített szósszal (húsos, sajtos és zöldséges, mely idény szerint változó) töltött tésztákat készítünk (6 különböző formát mutatok, például tortellini, ravioli, caramelle). A workshop végén könnyű szósszal kóstolunk is.

Részvételi díj
11.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a tésztakészítésről elhangzott minden információval és négy recepttel.

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.