Az olasz tészta otthoni készítésének hagyománya egészen az ókorba a Római Birodalomig nyúlik vissza, és a mai napig töretlen. A recept és a módszer anyáról lányára száll évezredek óta. Tésztaműhely workshopomon ezt a hagyományt és a tésztakészítés szeretetét adom át egy autentikus családi receptet bemutatva.

Szereted a tésztaételeket és szívesen készítenél tésztát otthon? Érdekel, hány fajta tésztát ismernek az olaszok és mit, milyen szósszal párosítanak? Olasz kézműves tésztakészítő workshopomon megtanulhatod, hogy készül a tojásos vagy vizes durum tészta. Hányféle módon formázhatod, és milyen szószokkal kínálhatod.

A programokat az alapok elsajátításával kezdjük: gyúrunk, formázunk, megtanuljuk a tésztagép használatát. A 3 órás workshop végén pedig  főzünk és kóstolunk is.

Megismertetem a különböző típusú liszteket, az északi és déli tészta közötti különbséget, a száraz és friss tészták jellegzetességeit, bemutatom a tésztakészítés kellékeit, hogy mindenki otthon is magabiztosan tésztázhasson.

A legegyszerűbb tészták világa
Kézzel gyúrt olasz házi durum tészta egyszerű formákkal, ahogy az olasz Nagyik is csinálják. Egy eredeti, olasz családi receptet bemutatva ismertetem meg a tésztakészítést azokkal a legegyszerűbb formákkal, melyekhez drága konyha eszközöket sem kell használni.

Mit csinálunk a workshopon?
Visszatérve az ősi, Dél-olasz hagyományokhoz, kézzel gyúrt olasz tésztát durumlisztből és vízből készítjük el.
A tésztát formázzuk kézzel és tésztagéppel (formák: fusilli, gnocchetti, orecchiette, tagliatelle, pappardelle, trofie, cavatelli, pici)
A workshop végén könnyű szósszal kóstolunk.

Részvételi díj
11.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a tésztakészítésről elhangzott minden információval és négy recepttel.

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.