Nem csak az olasz tésztelételek változatosak, a tésztáknak is számos fajtája létezik. Nem csak rengeteg formát különböztetnek meg, melyek népszerűsége régiónként eltérő, hanem az olaszok színezni is szeretik tésztájukat.

Nagyon népszerűek a különböző színes tészta lapok. A változatos színeket zöldség, gyümölcs, vagy fűszer hozzáadásával érhetjük el. A zöld, a piros, a fekete, csak a legelterjedtebb és legismertebb színek. 

Megismertetem a különböző típusú liszteket, az északi és déli tészta közötti különbséget, a száraz és friss tészták jellegzetességeit, bemutatom a tésztakészítés kellékeit, hogy mindenki otthon is magabiztosan tésztázhasson. Valamit megmutatom, egszerű hozzávalókkal, hogy készíhthetők különböző színű tészta lapok. 

A csíkos tészta gasztro ajándéknak is kiváló, mert nagyon mutatós.

Színpompás tészták, csíkos variációk! 
A tésztát színezni egyszerű és látványos. Olyan alap hozzávalókkal, mint a spenót, vagy a paradicsom csodás színt vihetünk az egyszerű tésztákba. Így változatosabbá tehetjük az étkezéseket.

A színes tésztákat önmagukban is formázhatjuk, például egy zöld metélt is remekül mutat a tányéron, de egy könnyű technikával csíkos, kockás, vagy akár pöttyös és virágmintás lapokat is készíthetünk. 

Mit csinálunk a workshopon?
Kézzel gyúrt olasz tésztát készítünk durumlisztből és tojásból, melyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel színezünk is (használunk például spenótot, céklapürét, kurkumát).
Két különböző technikával a színes tészta gombócokból csíkos tésztalapokat készítünk.
A tésztát formázzuk kézzel és tésztagéppel (formák: farfalle, penne, rigatoni, tagliatelle)
A workshop végén könnyű szósszal kóstolunk (a mártás idény szerint változó, például Amatriciana, vagy sült paradicsomos-fokhagymás)

Részvételi díj
11.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a tésztakészítésről elhangzott minden információval és négy recepttel.

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.