A pizza nagyjából egyidős az emberiséggel, és nincs, aki ne szeretné. Már az ókori rómaiak is készítettek a pizzához hasonló laposkenyeret. Az első mai pizzát, a Pizza Margheritát az 1800-as évek végén sütötték Nápolyban a királyi pár látogatásának tiszteletére.

Régiónként eltérő a pizza formája, vastagséga és az, hogy milyen feltéttel készítik, hiszen, ahogy más ételeknél is, így a pizzánál is a helyi alapanyagokat használják az olaszok. Az alpokban pélsául a paradicsomos alap helyett ricottát kennek a tésztára, délen viszon elképzelhetetlen, hogy a pizza fehér, azaz pizza bianca legyen. 

A világon legelterjedtem a nápolyi típusú pizza, mely elkészítésének szigorú szabályai vannak. Az éttermek csak akkor hirdethetik, hogy nápolyi pizzát készítenek, ha ezeknek a szabályoknak megfelelnek és azt egy olasz pékmester hitelesítette is. 

Azonban ez a pizza otthon is elkészíthető, hiszen a technikáját bármi elsajátíthatja. A hozzá szükséges alapanyagok pedig könnyen beszerezhetők.

Igazi nápolyi pizza a saját sütődből
A Pizzaműhely workshopon azt mutatom meg, hogy készítheted el az eredeti, belül vékony, szélén vastag és ropogós pizzát, mi a trükkje az akár 30 perc alatt elkészíthető pizzatésztának, hogyan dolgozhatsz élesztővel, vagy kovásszal, és milyen klasszikus feltéteket tesznek az olaszok pizzáikra.

Mit csinálunk a workshopon?
Pizza liszt és élesztő használatával begyúrjuk a legjobb pizzatésztát, rövid pihentető után formázzuk, ízesítjük és megsütünk. A pizzához elkészítjük a legfinomabb házi paradicsomos alapot. Az olasz zászló színeit – paradicsom, mozzarella, bazsalikom – felhasználó Margherita pizzán kívül hozok ötleteket húsos és húsmentes feltétekre. 

Mindenki 3 féle mini pizzát készíthet el, melyből jut kóstolásra és elvitelre is.

 

Részvételi díj
17.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a pizza készítéséről elhangzott minden információval és receptekkel.

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.