Az olasz pékségeknek nagy szerepük van az olaszok életében. Amíg nem volt kemence, vagy tűzhely az otthonokban, a begyúrt és dagasztott kenyeret a helyi pékségbe vitték megsütni. Ez általában a férfiak feladata volt, akik ilyenkor összegyűltek a pékmester kemencéje körül és amíg a kenyér megsült beszélgettek, lazítottak. A pékmester készülve a közös sütésre némi harapnivalóval és borral várta a helybélieket, hogy addig se maradjon üresen egy gyomor sem, amíg a kenyér elkészül.
A leghíresebb és világszerte népszerű olasz vendégváró a focaccia, melynek számos fajtája létezik. A közös bennük azonban a puha, levegős tészta, melynek titka az elkészítésben rejlik.
Legújabb workshopomon ezeket a finomságokat készíthetitek el velem. Gyúrúnk, dagssztunk, sütünk és természetesen kóstolunk is, akár egy olasz pékségben.
Mit készítünk?
Focaccia paradicsommal, fokhagymával és rozmaringgal
Grissini tengeri sóval és oreganoval
Töltött brioch (olasz szalámival és mozzarellával)
Részvételi díj
22.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a programon elhangzott minden információval és receptekkel.
A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek. A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.