Főzőkurzus Toszkána tradicionális ételeivel 

A toszkán konyha az egyik legváltozatosabb és legszínesebb a szó szoros és átvitt értelmében. Megtalálható benne minden alapanyag a zöldségektől, a húsokig, a tejtermékektől a vadakig, édes és sós variációban. A Tirrén-tenger és az Apuan-Alpok között elnyúló vidék gasztronómiája az etruszk korig nyúlik vissza, mai jellegzetességeit azonban  a reneszánsz idején vette magára.

Ez a hazája a pecorinonak és a ricottának, innen származik a DOP minősítésű nyers, füstölt sonka, valamint a sótlan toszkán kenyér. Ez utóbbi rengeteg étel, például levesek, vagy a helyi kenyérsaláta, a Panzanella alapja. Elterjedt alapanyag a fekete kelkáposzta, vagyis a cavolo nero, a bab és paradicsom, melyeket többféle levesben (Ribollita, Pappa Al Pomodoro) is használnak. A Livorno városára jellemző hallevest, a Cacciucco-t csakis ott született készítheti el. A tésztákhoz vaddisznó ragut főznek, a legnemesebb főételt, a Fiorentina Steaket pedig faszénen sütik. Legkedveltebb desszertjük a gesztenyeliszttel készülő castagnaccio, de innen származik a kávéba, vagy édes borba mártható cantuccini is.

A legautentikusabb toszkán fogásokból szemezgetve állítottam össze főzőkurzusom menüjét, hogy otthon is el tudjátok könnyen készíteni ezeket a népszerű ételeket.

Mit csinálunk a workshopon?

Elkészítjük a legfinomabb toszkán fogásokat. Dolgozunk közösen és egyénileg is, hogy végül, ahogy az olaszok is teszik, egy nagy asztal köré ülve megkóstoljuk az ételeket. 

Menü

Antipasti – Crostini neri (toszkán pirítós csirkemájjal és szardellával)
Primi piatti – Pici all’aglione (pici fokhagymával és paradicsommal)
Secondi piatti – Rosticciana di maiale (sertésborda burgonyával és rozmaringgal sütve)
Biscotti – Cantuccini (mogyorós sütemény)

Részvételi díj

25.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a főzőkurzuson készített fogásokkal és két extra recepttel!

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.