Kulináris kalandozás Nápolyban és környékén.

Nápolyi és teljes Campania régió konyhájára a szegénység nyomta rá a bélyegét, mely a középkorig nyúlik vissza. A kevésbé fejlett és iparosodott régiót számos viszontagság érte, betegség sújtotta. A Tirrén-tenger partján húzódó megye gasztronómiáját a tenger és a hegyek határozzák meg. A térség neve összeforrt a pizzával és a tésztával, hiszen itt találhatók a legrégebbi (3-400 éves) tésztagyárak, valamint itt készítettek először pizzát is, melyet egykor (és még mai találni Nápolyban olyan helyeket) zsírban sütöttek meg.

A régióban kevés húst fogyasztottak, azt is csak kiemelt alkalmakkor. Az egyik legelterjedtebb húsos étel a Ragu alla Napoletana, mely többféle, olcsó húsból készül, másik közkedvelt fogásuk a húsvéti töltött kenyér, a Casatiello Napoletano, melybe jó sok nápolyi szalámit gyúrnak. Ez a hazája a San Marzano paradicsomnak, melyből a paradicsomos Sorrentina tésztaszósz készül. Itt a szegények eledelének tartják a rákkal és kagylóval készült spagettit, hiszen ezek mind a tenger ajándékai voltak a helyieknek. 

Végül, de nem utolsó sorban, itt teremnek a legédesebb citromok, melyekből csodás desszerteket és természetesen Limoncellot. készítenek. 

A legjobb régiós fogásokból szemezgetve állítottam össze nápolyi főzőkurzusom menüjét, hogy minél jobban megismerhessétek a térség gasztronómiáját.

Mit csinálunk a workshopon?

Elkészítjük a legfinomabb toszkán fogásokat. Dolgozunk közösen és egyénileg is, hogy végül, ahogy az olaszok is teszik, egy nagy asztal köré ülve megkóstoljuk az ételeket. 

Menü

Antipasti – Pizzette fritte (olajban sütött mini pizza paradicsommal, bazsalikommal)
Primi piatti – Pici alla puttanesca (pici olívabogyóval és szardellával)
Secondi piatti – Parmigiana di melanzane (paradicsommal és sajttal sült padlizsán)
Dolci – Torta di riso e limon (citromos rizstorta)

Részvételi díj

25.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a főzőkurzuson készített fogásokkal és két extra recepttel!

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.