A gnocchi a tésztaételekhez tartozó első fogás, vagyis primi piatti. Az olasz éttermekben általában csütörtökönként készítik, mert a laktató kis gombócokkal tudták a pénteki böjt előtt megtölteni a hasukat az éhes olaszok.

A gnocchi akkor tökéletes, ha könnyű, légies. Ugyan fordíthatnánk krumpli nudlinak is, azonban ízre és állagra is teljsen különbözik a magyar nudlitól. Kevés liszttel, könnyed gyúró mozdulatokkal készül, így lesz egy lágy a tészta, ami rövig főzés után szinte szétolvad a szájban.

Ahány régió, annyi változat, a krumpli csak az egyik variáció, a gnocchi ennél sokkal sokszínűbb. Más zöldséget, sőt ricottát is használhatunk a készítéséhez. A szósz pedig amibe a kifőtt kis gomcóbokat forgatják általában paradicsomos, avgy egy egyszerű bazsalikom pesto.

Légiesen könnyű gombócok nem csak krumpliból
Ezen a workshopon azt tanulhatod meg, hogy gyúrj tökéletes gnocchi tésztát tojással, vagy tojásmentesen. A krumplit le is cseréjük és két másik változatot is készítünk, hogy elmélyíthest tudásod.

A különböző gnocchihoz különböző szószokat is készítünk és természetesen kóstolunk is. 

Menü
Gnocchi con Pesto alla Genovese (tojásmentes burgonya gnocchi bazsalikom pestóval)
Ndundari (ricotta gnocchi sült paradicsommal és fokhagymával)
Gnocchi di zucca con burro e suggio (sütötök gnocchi zsályás vajjal)

Részvételi díj
11.900 Ft / fő
A részvételi díj tartalmaz minden alapanyagot és eszközt, korlátlan frissítő víz/tea/limonádé fogyasztást, 1 pohár bort, valamint egy e-bookot a gnocchi készítéséről elhangzott minden információval és négy recepttel.

A menük és a meghirdetett időpontok változásának jogát fenntartom. Az árak magyar forintban értendők, az áfát tartalmazzák és visszavonásig érvényesek.  A Városi Konyha Gasztro Élménystúdió – Est. 2017 – programjai, menüsorai, tematikái a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7.§ -a alapján szellemi jogi védelem alatt állnak. Azok másolása, átvétele, sajátként való feltüntetése sem online, sem nyomtatott, sem előadás formájában nem megengedettek.