Olasz mandulás karácsonyi finomság.

A pasta di mandorle egy Dél-olasz karácsonyi keksz, amit a nagy sütésekből kimaradt tojásfehérje felhasználására találtak ki. Ez a recept mindig jól jön nekem is (és nem csak karácsonykor, hanem egész évben), mert sok kelt tésztához és a Tiramisuhoz csak tojássárgáját használok. Ha nagyon sok fehérje összegyűlik, adagokban lefagyasztom, hogy később püspökkenyér, vagy ez a kis mandulás keksz készüljön belőle. 
Variálhatod különböző kandírozott gyümölcsökkel. Én most saját készítésű narancshéjat nyomtam a közepébe, de citrom, meggy, papaya, mangó, ananász, vagy gyömbér is l illik hozzá.

Hozzávalók
∼30 darabhoz∼

200 g darált mandula
80 g porcukor + a forgatáshoz
kb. 50 g tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
egy teáskanál kandírozott gyümölcs

Elkészítés
A mandulát keverd össze a porcukorral és a citrom héjával, majd add hozzá a tojásfehérjét. Gyúrj belőle enyhén ragacsos masszát. Vizes kézzel formázz belőle diónyi gombócokat. Forgasd mindegyiket porcukorba. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodd le kicsit. Mindegyik közepébe nyomj valamilyen kandírozott gyümölcsöt.

180 fokos sütőben, 8-10 perc alatt süsd készre. Rácson hagyd hűlni. 
3-4 napig is puhák maradnak.