Egy csipet fűszer és máris feldobsz egy klasszikust.
Az unokahúgom nagyon fontos feladattal bízott meg múlt héten: sütnöm kellett neki valami sütőtököset, vagy rettentően Halloweenit. Az osztályukban pár napja Halloween bulit tartottak, aminek része volt a rémisztő süti verseny. Mivel én nem tusom sem szemgolyó bonbont, sem agy torát, sem véres ujj kekszet sütni, egy rettentően jó csoki, sütőtökös kekszet sütöttem neki. A suliban a verseny aztán abból állt, hogy mindenki megkóstolt mindent, majd szavazott a neki legjobban ízlőre. Persze az én kis csintalan unokahúgom a barátnője sütijét szavazta meg legjobban, de azért az én kekszeim is pillanatok alatt elfogytak. 🙂
Ha a hosszú hétvége alatt terveztek Halloween bulit és rémisztő helyett simán csak finom őszi ízvilágút sütnél, próbáld ki a hagyományos chocolate chip cookiet sütőtökös változatban.
Hozzávalók
∼kb. 36 darabhoz∼
220 g puha vaj
200 g cukor
1 tojás
80 g sütőtök püré
280 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
2 púpos teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
kb. 2-2 marék ét és fehér csokoládé pasztilla
Elkészítés
A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást és a sütőtök pürét. Keverd simára.
A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, sütőporral és fűszerkeverékkel, majd apránként adagold a tojásos keverékhez.
A masszát felezd el. Az egyik feléhez keverd a fehér a másik feléhez az ét csokipasztillát. Nedves kézzel formázz diónyi gombócokat, 5-6 centi távolságra rendezd el őket egy sütőpapírral bélelt tepsin és lapogasd el. 180 fokos sütőben süsd 8-10 percig. Amint kiveszed a sütőből, helyezd rácsra. A kekszek ekkor még nagyon lágyak, de ahogy kihűlnek a külsejük ropogós lesz.
Délutáni snacknek, teával kávéval kínáld.