Kívül roppanós tészta, belül szaftos, fűszeres alma.

Hetek óta pakolgattam jobbra balra a hűtőben  egy csomag leveles tésztát. Tök máshoz vettem, de arra a receptre valahogy nem vitt rá a lélek, hogy nekiálljak. Tegnap viszont megcsapott az utcán, ahogy elmentem egy pékség mellett az édeskés, fahéjas illat és muszáj volt reggelire valami hasonló ízvilágú dolgot készítenem. A spejzban figyel még néhány alma Balcsiról, ezekből főztem egy sűrű szószt, megtöltöttem vele a leveles tésztát és boldogan reggeliztem ma. Nektek is elég egy kis fahéjas édesség a boldogsághoz?

Hozzávalók
∼6 darabhoz∼

1 csomag leveles tészta
3 alma
30-40 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés
Az almákat pucold meg, távolítsd el a magházat, kockázd fel. Tedd lábosba a cukorral és a fűszerekkel együtt. Alacsony hőn, kezd el főzni. Ha 1-2 perc alatt nem eresz elég levet, önts hozzá kevés vizet. Gyöngyözve főz puhára az almát 10-15 perc alatt. Hagyd hűlni.
A leveles tésztát tekerd ki. Vágd fel szalvéta nagyságú négyzetekre. A tészta egyik felén, középen ejts 2-3 kisebb bemetszést, hogy majd ha 

összehajtod, a gőz távozni tudjon. A tészta másik felére helyezz 2-3 evőkanál almát. Hajtsd félbe úgy, hogy háromszögeket kapj, a széleket jól nyomkodd össze. Tedd sütőlapra, vagy tepsire, 180 fokos sütőben süsd aranybarnára.
Porcukorral megszórva langyosan, vagy teljesen kihűlve kínáld.