Nyári ízek őszi köntösbe csomagolva.

Napok óta sültpaprika-krémlevest szerettem volna csinálni, de sosem nem jött össze. Közben az erre a célra vett kápia paprika mennyisége igencsak megcsappant, volt viszont néhány fonnyadt paradicsom (amit szintén máshoz vettem, de arra sem jutott időm :D). Egy kis lilahagyma, fokhagyma és fagyasztóban lévő utolsó doboz zöldség alaplé…. és el is készült a mennyei elves. Amolyan maradékmentő fogás lett, de ezentúl rendszeresen készítek majd ilyet, mert elképesztően finom lett.  

Hozzávalók
∼4 tányérhoz∼

3 kápia paprika
6 paradicsom
1 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
3-4 dl zöldség alaplé
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió

Elkészítés
A zöldségeket tedd hőálló tálba, 200 fokos sütőben süsd meg. A paprikák héja legyen hólyagos és fekete, a paradicsomok repedjenek meg, ennyi idő alatt a hagymák is megpuhulnak és kicsit karamellizálódnak a héjuk alatt. 
Várd meg, hogy a zöldségek langyosra hűljenek, a paprikákat szabadítsd meg a héjuktól és a magoktól, hámozd meg a paradicsomokat és a lilahagymát is, végül nyomdd ki a fokhagymát a héjakból. Tegyél mindent turmixgépbe kevés vízzel, dolgozd krémesre. 

A zöldségkrémet öntsd át lábosba, adj hozzá annyi vizet, hogy kellemes leves állagot kapj. Sózd, borsozd és fűszerezd szerecsendióval. Végül add hozzá a tejszínt, forrald össze. 
Krutonnal kínáld.