Az írótól extra pufi és könnyű, a fűszerektől illatos lesz. 

Nemrégiben egy amerikai vendégem javasolta, hogy a palacsintát tej helyett íróval készítsem, mert úgy sokkal könnyedebb kis korongokat fogok kapni. Igaza volt. Isteni kis palákat sütöttem tegnap. Légiesen könnyű lett, olyan, mintha felhőbe harapnék. A vendégem azt tanácsolta még, hogy sütőben süssek hozzá irdatlanul sok juharsziruppal leöntött bacont. 😀 Ezt kihagytam, helyette eg kis vajat tettem a palacsinta tornyom tetejére és csoki cseppekkel szórtam meg. A fotó kedvéért pedig ment egy kis juharszirup csurgatás is, de bevallom, nekem az már sok volt.

Hozzávalók
∼22 db kis formában sütött palacsintához∼

200 g sima liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1/4 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál szerecsendió
1 csipet só
300 ml író
1 tojás
50 g vaj

Elkészítés
Olvaszd fel a vajat. A tojást verd fel a tejben egy kézi habverő segítségével. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd add hozzá a vajat, végül pedig kevergetés mellett adagold hozzá a tojásos tejet. A kézi habverővel keverd a tésztát simára, forró palacsintasütőben süsd kis palacsintákat.
Kis darab vajjal és csokival megszórva isteni, de kínálhatod az általad kedvelt feltétekkel.