Egy falat tengerpart.

A szép, meleg, hosszú őszt szeretem. Ezért egyáltalán nem esik jól ez a barátságtalan, szinte novemberi ősz. Amellett, hogy a konyhámban már megjelentek az igazi őszies ételek, igyekszem egy kis napfényt becsempészni a mindennapokba.
Szívesen emlékszem vissza Rovinjra, ahol 3 éve jártunk. Október vége volt, de mégis szinte nyári idő. Akár fürödhettünk is volna a tengerben. Fürdőruha híján inkább a kulináris élvezeteknek hódoltunk, és majdnem minden nap a helyi halpiacon kezdtünk. Rák, kagyló, halak… óóó, de jó is volt a frissen fogott finomságokból válogatni az aznapi ebédhez! Irigylem a tengerparton élőket. Nekik sosem okoz gondot beszerezni eg kis friss garnélát. Itthon ritkán kapni. Sajnos ezt az ételt is „csak” főtt garnélából tudtam elkészíteni. De persze ez semmit nem volna le az értékéből, így is nagyon finom lett és hozott egy kis napsütést a borongós és hűvös őszi időbe. 

A tésztakészítéshez most is a Kenwood konyhai robotgépem volt segítségemre, aminek köszönhetően pillanatok alatt elkészült az ebéd. 

Hozzávalók
∼2 főnek∼

250 g durum tésztaliszt
3 M méretű tojás
200 g garnéla megtisztítva
200 g bébispenót
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet chilipehely

Elkészítés
A tésztához tegyél 250 g durum tésztalisztet és 3 darab M méretű tojást a gép edényébe, a K karral alacsony fokozaton dolgozd ki a tésztát 5-6 perc alatt. Tedd lisztezett felületre, picit gyúrd át, majd a tésztanyújtó adaptor segítségével nyújtsd ki közepesen vastagra (kb. 4 fokozat). A fejet cseréld le a tagliatelle vágóra, és vágd fel a tésztát. A tészta kiegészítő hajtásához válaszd a bekeverő funkciót. A tésztát kifőzésig pihentesd lisztezett deszkán.
A mártáshoz fokhagymát pucold meg, aprítsd fel. Olvaszd fel a vajat az olívaolajjal. Dobd rá a 

fokhagymát és a chilit, pár percig párold. Dobd rá a garnélát, majd pirítsd, amíg a garnéla rózsaszín nem lesz. 
A tésztát főzd ki sós, lobogó vízben pár perc alatt. Szedd a garnélával, forgasd össze. 
Jó étvágyat!