Könnyű, nyári vacsora.

Ebben a kánikulában szerintem senki nem vágyik nehéz ételekre. Imádjuk a húsokat, most mégis inkább a zöldséges, gyümölcsös könnyedebb fogások kerülnek előtérbe. A spanyolok egyébként zseniálisak a témában, a néhány falatos tapas-ok nem csak arra valók, hogy leöblítsük egy pohár sangriával, hanem pont jó megoldást kínálnak vacsorára. Zöldség, gyümölcs, hal, sonkák és sajtok. És akkor most szerintem sokatok eszébe jut a melón con jamón, vagyis a sárgadinnye sonkával. Ez ihlette az én következő receptemet is, amiben nem csak a gyümölcsöt hoztam össze a hússal, hanem különböző nemzetek ízeit is párosítottam. Magyar, olasz, spanyol és görög koprodukcióból született a görögdinnye saslik, amit akár meg is grillezhettek. Mi ezért most nem durrantottuk be az elektromos grillünket (bár az volt a terv), mert így is 31 fok volt a konyhában, de egy kevésbbé meleg napon, úgy is ki fogjuk próbálni. Most viszont nagyon örültünk a hideg dinnyének, sajtnak és többi finomságnak.

Hozzávalók
∼6 főnek∼

kb. 2 kg görögdinnye
1 uborka
2 fej lilahagyma
200 g feta
100 g serrano sonka
100 g nápolyi szalámi
2 csipet oregano
1-2 evőkanál méz

Elkészítés
A dinnyét magozd ki, kockázd fel. Az uborkát, ha nem szép a héja, pucold meg, kockázd fel. A lilahagymát pucold meg, vágd nagyobb darabokra. Végül a fetát is kockázd.
Egy nyársra húzd fel egymás után a hozzávalókat, mint, ahogy a saslik is készül. Tedd tálra, rendezd el a nyársak körül a sonkát és a szalámit. Szórd meg az egészet oreganoval, végül locsold meg kevés mézzel.
Kínáld hűsítő limonádéval, vagy jéghideg sangríával.