Krémes és gyümölcsös és még sütni sem kell!
A ricotta egy nagyon hálás alapanyag. Készíthetjük sósan és édesen – akárcsak a mi túrónkat, bár egyáltalán nem hasonlítható hozzá – süthetünk vele és az egyik legjobb ravioli töltelék alapja is. Míg télen ez utóbbi miatt van mindig a hűtőnkben, nyáron a desszertek kerülnek előtérbe. nem csak azért, mert roppant egyszerű elkészíteni, hanem mert a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, ami a meleg nyári napokon – ami nem ma van – igencsak előnyös. 🙂
A bogyós gyümölcsökből készített püré nagyon jól harmonizál a ricottával, ezért általában ezzel készítem a krémes desszerteket. Mivel már megjelent a málna a piacon, a szép epret pedig vadászni kell, hiszen megyünk kifele a szezonból, egy adag málnát vettem a hétvégi ebéd utáni nasihoz.
Hozzávalók
∼6 pohárhoz∼
250 g ricotta
2 dl tejszín
6 evőkanál porcukor
250 g málna
2 evőkanál málnaecet (elhagyható)
6 db babapiskóta
Elkészítés
A málnából tegyél félre a díszítéshez néhány szemet. A többit a porcukor felével és néhány evőkanál vízzel forrald össze. Add hozzá a málnaecetet, gyöngyöztesd pár percig, majd tedd félre és hagyd kihűlni.
A ricottát keverd habosra a cukor másik felével. A tejszínt verd habbá. Óvatosan forgasd a ricottába.
A babapiskótát tört össze, rétegezd a ricottás krémmel és a málnapürével poharakban. Díszítsd a félretett málnával.