A bolti helyett készíts inkább házi jeges teát!

Ne vásárolj feleslegesen műanyag palackokat, hiszen könnyen és egyszerűen készíthetsz hűsítő italokat otthon is. Én sosem voltam ásványvíz rajongó, mindig is a csapvizet szerettem. A jó hideget. És ez ma is így van. Ezért sem Pesten, sem a Balatonon (ahol vezetékes víz hiányában kútra járunk és a helyi forrásvizet isszuk) nem halmozok fel óriási mennyiségű műanyag hulladékot palackos víz, vagy üdítő vásárlással. Inkább jó barátomat az évek óta használt BWT kancsóm töltöm meg minden reggel friss vízzel itthon és Balcsin is. Évek alatt annyira megszoktuk már a magnéziummal dúsított ízt, hogy sehol sem mondunk le róla. Az is természetes, hogy ezt töltjük a kávéfőzőbe, ezzel főzünk teát és ezzel készül a kedvenc hűsítő italunk: a levendulás-epres ice tea.
Ha már régóta fontolgatod vízszűrő kancsó beszerzését, most az Interspar áruházakban akciósan hozzájuthatsz. 

1 szűrőbetéttel és saját kulaccsal 80 műanyag palackot (1,5l) spórolhatsz, amivel nagymértékben hozzájárulhatsz egy élhetőbb, tisztább világhoz. Tegyél most te is egy lépést a műanyagmentesség felé! (reklám)

Hozzávalók
∼8 szelethez∼

2 teáskanál szárított levendula virág,
vagy 4 ág friss levendula

1 liter BWT Magnezium Mineralized víz
100 g eper
jégkocka

Elkészítés
A levendulát (ha frisset használsz, a virágokat morzsold le a szárról) forrázd le 2 dl vízzel. Hagyd ázni 15 percig. Szűrd le, hűtsd ki.
Az epret mosd meg, csumázd ki 2 dl vízzel turmixold össze. 
Egy kancsó aljára öntsd az eperpürét, tegyél bele egy tucat jégkockát, majd öntsd fel a levendulás és további 6 dl vízzel.
Jól behűtve kínáld.