Ha kezdő spárgafogyasztó vagy, ezt a receptet próbáld ki! 

Ó a spárga szezon! Lehetne hosszabb is, mert az évnek ebben a néhány hetében kell 365 napig kitartó ízélményt feltankolni. Ezekben a hetekben két-három naponta megyek a piacra friss spárgáért és amit csak lehet ezzel készítek. 
Nagy kedvenc ez az egyszerű leveles tésztás étel, amit mi főként reggelire (lehet, inkább brunchra) fogyasztunk. Szerencsésnek érzem magam, mert hétköznapokon is megengedhetem (ha úgy alakítom a napom), hogy egy-egy reggelizés elnyúljon, ne a kapkodásról és egy falat gyors bekapásáról szóljon a reggel. Aki viszont hétköznap az irodába siet, az megérdemli, hogy hétvégén reggel kényelmesen üljön le az asztalhoz és nyugalomban reggelizzen. Na, erre tökéletes ez a tart. 20 perc alatt elkészül, ezért frissen is készíthető. 

Hozzávalók
∼4 főnek

1 csomag konyhakész leveles tészta
egy csomag spárga (500 g)
250 g ricotta
4 tojás
só, bors

Elkészítés
A spárgát mosd meg, szárítsd le, távolítsd el a fás végét.
A ricottát sózd, borsozd, forgasd össze. 
A leveles tésztát tekerd ki, hosszában vágd félbe. A lapokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Egy tompa pengéjű késsel a tészta széleitől 1-1 centire karcold meg a tésztát – ezzel segíted, hogy a széle szépen megnőjön a töltelék körül.

A jelölésen belül a tésztát kend meg a ricottával, majd fektesd rá egyesével a spárgát., szórd meg tengeri sóval. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.
Közben a tojásokat süsd meg. Azért, hogy szép formásak legyenek, érdemes kerek tojásformát használni hozzá. 
A tükörtojásokat helyezd a kész spárgás tart tetejére. Színes, durvára tört borssal szórd meg. 
Forrón, szeletelve kínáld.