Medvehagyma szezonban szinte kötelező a gnocchi medvehagymával. 

Ugyan a nagy sláger nálunk a felaprított medvehagymával készülő gnocchi tészta volt az elmúlt években, amit végül kecskesajttal forgattam össze, de egy jó medvehagyma pesto is legalább ugyan annyira feldobja ezt az ételt. Ahogy télen a sütőtökös verziót, úgy tavasszal ezt nem lehet kihagyni, és legalább egyszer (kétszer, háromszor…. százszor) elkészíteni. 😀 Egy szuper gyors és egyszerű recept.

Hozzávalók a gnocchihoz
∼2 főnek∼

250 g krumpli
1 tojás
1 csapott teáskanál só
kb. 150 g liszt

Elkészítés
A gnocchihoz a krumplit egészben főzd meg enyhén sós vízben. Hagyd langyosra hűlni, ekkor pucold meg és nyomd át krumplinyomón. Add hozzá a tojást és a sót, kicsit dolgozd össze, majd gyúrj bele annyi lisztet, hogy egy puha tésztát kapj. Oszd kisebb részekre, formázz belőlük hurkát, forgasd jól lisztbe és vágd fel kb. 1 centis darabokra. Hogy a gnocchi több szószt tudjon felvenni pörgesd át a kis gombócokat bordázón, egy villa, vagy sajtreszelő hátán. 

Hozzávalók a pestohoz

fél csokor medvehagyma
1 marék dió, vagy mogyoró
3 evőkanál reszelt parmezán
kb. 0,5 dl olívaolaj
csipet só

Elkészítés
A medvehagyma pestohoz a hozzávalókat tedd késes aprítóba és dolgozd krémesre. A keverés közben annyi olívaolajat adj hozzá, hogy az állaga krémes legyen.

Forró sós vízben pár perc alatt főz ki a gnocchit. Közben a pestot kanalazd egy serpenyőbe, melegítsd fel. Szedd rá a kész gnocchit, forgasd össze. 
Tányérokra szedve tálald.