Húsvéti ínyencség.

#reklám 
Azt hiszem, nem árulok el titok azzal, hogy mennyire szeretem a konyhai kütyüket. Az aprítót, a botmixert, a rizsfőzőt, a lassúfőzőt, amik mind megkönnyítik a munkám. A kis konyhámat azonban kezdem kinőni, már nincs nagyon hova pakolni. Ezért is szeretem annyira a Russel Hobbs Good to go Multicooker főzőedényét, amit néhány hete a kicsit átalakított konyhámban használok és amiben ezt a sárgatúrót is készítettem Húsvétra.
Ez a csoda masina 8 funkciójával kivált 8 külön gépet – és húúú, az mennyi hely, nem igaz? Ha akarom pároló, ha akarom rizsfőző, de tud sous vidálni és főzhetek igazi lassan készült bolognai ragut is, amihez nem kell külön edény a hús pirításához, mert ez az is tudja. Nem utolsó sorban pedig jól is néz ki – lássuk be, nekünk nőknek az is fontos, hogy mutatós legyen a konyhánk.
Használata roppant egyszerű, a sárgatúrót 10 perc alatt készítettem el benne a forraló és lassúfőző funkciókat használva. 

Hozzávalók

1 l pasztőrözött teljes tej
10 tojás
5 evőkanál kristálycukor
15 g vanilincukor
1 csipet (vaníliás) só
100 g mazsola

Elkészítés
A tojásokat üsd fel, a (vaníliás) sóval dolgozd össze. A tejet öntsd a Good To Go Multi Cooker edényébe, a forralás funkcióval gyöngyözésig melegítsd. Add hozzá a kétféle cukrot, várd meg, hogy elolvadjon a folyadékban. Add hozzá a tojásokat, kevergetve főzd addig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor a főzőedényt állítsd át a magasabb fokozatú lassúfőző funkcióra. Főzd addig, amíg darabos állagú nem lesz. Végül keverd bele a mazsolát. 

A masszát öntsd konyharuhával bélelt szűrőbe. A textilt zárd össze, lógasd fel 5-6 órára, hogy a folyadék teljesen kicsöpögjön a sárgatúróból.
A Húsvéti vacsorán a sonka mellé, szeletelve kínáld.