Dobd fel a vacsorát valami újjal.
Tudtátok, hogy a mortadella Olaszországban olyan kategóriájú felvágott, mint nálunk a párizsi? Annak ellenére, hogy pisztáciával -ami lássuk be, nem valami olcsó- készítik, mégsem elterjedt a fogyasztása. Főként tortellini tölteléket készítenek belőle, de mártogatósnak nem utolsó.
Pillanatok alatt elkészíthető és mindenki imádni fogja. Kínálhatod kenyér, kalács, Húsvéti sonka mellé, de süthetsz hozzá grissinit is.
Hozzávalók
300 g mortadella
2 szál olajos szardella filé
100-150 g krémsajt
1 ág friss rozmaring, vagy negyed teáskanál szárított
2-3 ág friss oregano, vagy 1 teáskanál szárított
1 friss baguette
1 gerezd fokhagyma
zöld olajbogyó a tálaláshoz
Elkészítés
A mortadellát darabold fel, tedd késes aprítóba. Add hozzá a szardellát, dolgozd kicsit össze. Ezután add hozzá a fűszereket és a krémsajtot is, keverd teljesen homogénre, krémesre.
A friss baguettet kicsit ferdén szeleteld fel. Rendezd el sütőpapírral bélelt tepsin. Locsold meg kevés olívaolajjal, 200 fokos sütőben enyhén pirítsd meg. Még forrón dörzsöld be fokhagymával, kend meg a mortadella krémmel.
Zöld olívabogyóval díszítve kínáld.