Zöldségek és tojás tortilla ágyon – ahogy Mexikóban reggeliznek. 

Szeretem a szállodai reggeliket, mert ott több mindent összeválogathatunk a tányérunkra. Egy kis édes, egy kis sós, egy kis tojás, egy kis sonka, egy kis sajt, egy kis croissant. És máris olyan, mint egy brunch.
Legszívesebben itthon is  így kezdeném a napot minden reggel, bár ki tudja, lehet, hogy hamar megunnám. 🙂 Néha viszont kedvem és időm is engedi, hogy kényeztessem magam. Egy-egy szabaddá tett délelőtt kényelmesen elülni és lassan, változatosan megreggelizni… hmm… nincs is annál jobb! Sőt, ilyenkor úgy érezhetem, hogy nyaralok. 😀 Az egyik kedvenc brunch fogásom a mexikói farmarek tartalmas reggelije. Hát ettől aztán tudtak dolgozni egész nap! és én is lendületet kapok – ma éppen a konyhabútor csere befejezéséhez. Hétvégén az könnyebbik felét letudtuk, kicseréltük az első szekrénysort és egy új fali panelt is feltettünk, ma viszont a neheze jön: a felső szekrények. Még szerencse, hogy csak 3 van belőle, a reggeliből pedig erőt meríthetek hozzá. 🙂

Hozzávalók
∼4 főre∼

1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3 paradicsom
2 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 feketebab konzerv 
4 tojás
só, bors, őrölt koriander
4 tortilla lap és csírák

Elkészítés
A kétféle hagymát pucold meg, aprítsd fel, olívaolajon párold üvegesre. Közben a paradicsomot és paprikát kockázd fel.  Add a hagymához, fűszerezd sóval, borssal és korianderrel. Főzd kis lángon, fedő alatt 8–10 percig. Ha szükséges, önts alá kevés vizet Utána add hozzá a leszűrt babot, forgasd össze, főzd további 5 percet. 
Közben a tojásokból készíts tükörtojást.
A tortila lapokat melegítsd meg. Halmozz rá a zöldséges raguból és a csírákból, majd helyezz rá egy tükörtojást. 
Friss kenyérrel kínáld.