Szuper télvégi egytálétel. 

A karfiollal a kapcsolatom, hát… hogy is mondjam… nem túl baráti. Ugyan csodálom ezt a zöldséget, szerintem gyönyörűen néz ki, megenni azonban egyetlen formában tudom/tudtam, mégpedig rántva jó sok majonézzel. 🙂 Se prézlis karfiol, se rakott karfiol, se sült karfiol nem csúsznak le a torkomon. Mégis most megpróbálkoztam vele, mert annyira csábítóak voltak a piacon. Nos, nem mondom, hogy ez lesz mostantól a kedvenc ételem, de egy lépéssel közelebb kerültünk egymáshoz Mr. karfiollal. 😀 A fűszeres, kókusztejes szaft és a koriander sokat dobott a barátságunkon, így biztos, hogy többször fogunk karfiolt enni. 

Hozzávalók
∼4 főre∼

1 karfiol
4 teáskanál piros curry paszta
1 konzerv kókusztej
1 konzerv csicseriborsó
1 csokor koriander
1 lime leve
fél liter víz
fél evőkanál édeskömény mag
só, földimogyoróolaj
15 dkg rizs

Elkészítés
A karfiolt dörzsöld be 2 teáskanál curry pasztával. Sózd, locsold meg mogyoróolajjal, süsd 200 fokos sütőben 30 percig, hogy a rózsák ropogósak legyenek.
Az édeskömény magot forró száraz serpenyőben pirítsd, amíg illatozni nem kezd, majd mozsárban, törd össze. 
A maradék curry pasztát pirítsd le kevés mogyoróolajon. Add hozzá a kókusztejet, a vizet, a lime levét és az összetört édeskömény magot. Keverd krémesre. 
A karfiolt szedd rózsáira, tedd a curry szószba. A korianderről szedj le néhány levelet a tálaláshoz, a 

többit aprítsd fel és add a karfiolhoz. Kis lángon, félig lefedve főzd kb. 40 percet, amíg a karfiol teljesen meg nem puhul. Ekkor add hozzá a csicseriborsót is, főzd további 10 percet.
Közben a rizst a leírás szerint főzd meg, majd keverd a kész curryba.
Koriander levelekkel megszórva tálald.