Néhány hozzávalós saláta, ami önálló fogás, vagy köret is lehet. 

Nem szoktam megszegni az ígéretemet, nem is szeretem, de most mégis megteszem – és ezt nézzétek el nekem. se azért van, mert még mindig tart a spenót őrület és nagyon finom lett ez a saláta. Úgy éreztem, nem tarthatom magamban, és megbocsájtható ez a kis baki. 😀 
Annak, aki most nem tudja, miről beszélek…. előző bejegyzésemben azt ígértem, az lesz az utolsó spenótos recept. Na, ez az, amit most megszegek, mert ugyan ennek a salátának a vöröslencse az alapja, mégis van benne egy nagy adag spenót is. 🙂 De csak azért került bele, mert a smoothie-hoz vett adagból maradt egy kevés, amit csak nem hagyhattam veszni. Édes és savanykás ízek keverednek benne, friss és ropogós. Curry fűszerrel ízesített csirkemell szeleteket sütöttem hozzá, de annyi komplett kis saláta lett, hogy akár önálló fogásként is megállja a helyét vacsorára. 

Hozzávalók a salátához

fél bögre vöröslencse
5-6 szem datolya
5-6 szem füge
100 g spenót
1 gránátalma
1 fej lilahagyma

Hozzávalók az öntethez

4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérbor ecet
1 evőkanál méz
1 kis gerezd fokhagyma
egy csipet só

Elkészítés
A salátához a vöröslencsét főzd meg. nem kell szétfőzni, maradhat kicsit kemény. 
A datolyát és a fügét darabold fel, a lilahagymát vágd félbe, majd szeleteld fel vékonyan. A gránátalmát vágd félbe, a fél gyümölcsöt fogasd a tenyeredbe magokkal lefele, egy kanállal ütögesd ki a magokat egy tálba. A másik féllel is így járj el. A spenótot mosd meg, aprítsd fel. Mindent keverj össze egy nagy tálban. 
Az öntethez tedd egy pohárba a fehérbor ecetet, az olívaolajat, a mézet, a sót, végül nyomd bele a fokhagymát. Jól keverd össze. Öntsd a salátára és forgasd össze.

Sültek mellé köretnek, vagy vacsorára önálló fogásnak is kínálhatod.