Még nincs késő házi szaloncukrot készíteni.
Ha lemaradtál a hétvégi szaloncukor workshopról, otthon még készíthetsz saját készítésű szaloncukrot. Mi tegnap családias csapatban, jó hangulatban készítettük a házi szaloncukrot. A lányok elmondása szerint lesz belőle dekoráció a csomagoláson, ajándék a barátoknak, de marad belőle otthonra is.
Aki lemaradt sajnálhatja, de megosztom a receptet, ha valaki az utolsó pillanatban dönt úgy, hogy házi szaloncukrot csempész az ajándékcsomagokba. 🙂
Hozzávalók
∼kb. 60 darabhoz∼
200 g kókuszreszelék
120 g darált keksz
4-5 evőkanál porcukor
100-120 g puha margarin
200-300 g csokipasztilla
Elkészítés
A kókuszreszeléket botmixerrel, vagy késes robotgéppel dolgozd össze úgy, hogy a zsírtartalma elkezdjen kioldódni és kicsit összeálljon. Keverd hozzá a darált kekszet, a porcukrot, majd a margarinnal gyúrd össze.
A csokipasztillát gőz fölött olvaszd fel.
A masszából formázz szaloncukrokat, vond be csokival. Sütőpapíron várd meg, míg megdermed a csoki. Végül csomagold színes selyempapírba.