Puha francia desszert sok csokival és naranccsal.
Erről a kis desszertről mindig az elegancia jut eszembe. Játékos könnyedség, lágy szellő, csintalan mosoly. Finom, nem tolakodó ízek, puhaság. Gyermeki báj. Ez számomra mind benne van ebben a pár falatban. Nem jártam még Párizsban, de ha beleharapok egy madeleine-be, mindig a Szajna partján érzem magam. Kora ősszel sétálok a hatalmas fák árnyékában.
A bakancslistámon ugyan Párizs is szerepel, de a lista második felében, mert Olaszország sokmindent háttérbe szorít :), de amikor megsütöttem ezeket a csokis finomságokat, megint kicsit a francia fővárosban éreztem magam. Még fejben dalra is fakadtam, és mi mást is dúdolhattam volna, mint a La Vie en Rose-t.
Hozzávalók
∼12 darabhoz∼
Elkészítés
A tojást keverd habosra a cukorral. Add hozzá az olvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaóport. Keverd csomómentesre. Végül forgasd bele a narancslikőrt is. Tedd a masszát egy órára hűtőbe.
A madeleine formát vajazd ki, majd szórd ki liszttel. Töltsd meg a masszával, 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd készre. Rácson hagyd kihűlni.
A csokipasztillát gőz fölött olvaszd fel, félig mártsd meg benne a sütiket, és szórd meg szárított narancshéjjal.